Бањалука: На Старчевици остали без воде и саобраћајнице

Глас Српске
Бањалука: На Старчевици остали без воде и саобраћајнице

Бањалука - Мјештани бањалучког насеља Старчевица жале се да им је изградња нове зграде у Улици Мајке Југовића донијела многе проблеме, од пуцања водоводних цијеви до уништавања саобраћајнице.

Станари зграда у овој, али и Улици Бошка Тошића, о овоме су обавијестили Комуналну полицију, која је изашла на лице мјеста и утврдила неправилности, пишу Независне новине.

Слободан Пузић, станар зграде поред градилишта, каже да проблеми никако нису занемариви.

"Улицу Мајке Југовића потпуно су затворили за саобраћај, поткопали су је, том улицом више неће моћи да се саобраћа, тако да су станари потпуно изоловани и немају прилаза згради", прича Пузић.

Објашњава да су приликом ископавања земљишта уништене водоводне цијеви па су сатима били без воде.

"У уторак око 14 часова чула се снажна експлозија од пуцања цијеви и од тада па до пола 10 увече нисмо уопште имали воду. Тај проблем је сада ријешен, али само привремено, јер су водоводне цијеви вани. Страхујемо и за дјецу јер камиони по цијели дан пролазе поред улаза у зграду", наводи он.

Вељко Јарић, власник фирме "Арагоста инвест", која изводи радове на поменутом објекту, каже да је свјестан да проблем постоји и да разумије забринутост мјештана.

"Ствар се искомпликовала. Десило се подземно клизиште, које је уништило саобраћајницу, али свим силама се трудимо да то што је прије могуће санирамо", објашњава Јарић.

Каже да је долазила и Комунална полиција, која им је дала рок од 15 дана да ријеше овај проблем, али сматра да им за то неће бити потребно више од 10 дана.

"Велики проблем нам праве подземне воде, пумпе нам раде и дању и ноћу. Све то нам је створило додатне трошкове, али ово морамо све да санирамо у што краћем року", додаје он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана