Бањалучка филхармонија за публику спремила музички ватромет

А. М.
Бањалучка филхармонија за публику спремила музички ватромет

Бањалука - Традиционално, шести пут Бањалучка филхармонија одржаће Новогодишњи концерт 14. јануара у Банском двору Културном центру, тачно у подне.

И ове године, како најављује директор Филхармоније Иван Оташевић, потрудили су се да публика ужива у концертном програму, за који каже да ће бити прави музички новогодишњи ватромет. За оне који не буду имали мјесто у дворани, пренос концерта биће емитован уживо на Радио-телевизији Републике Српске.

- На програму ће бити композиције чувених композитора - Гершвин, Хачатуријан, Чајковски, Штраус, Прокофјев, Росини, Бинички.... Поново смо у госте позвали госпођу Весну Шоуц, која је прошле године била изузетна и унијела сјајну енергију у извођење оркестра, али и у публику. Она ће уз нашег шефа диригента Ванесу Кременовић дириговати оркестром на концерту - казао је Оташевић.

Као солисти наступиће Снежана Савичић-Секулић, првакиња Опере Народног позоришта из Београда, иначе Бањалучанка, затим госпођица Анђела Братић, сјајна флаутисткиња из Ниша и наш домаћи умјетник Арсен Чаркић, пијаниста, који има завидну репутацију у региону и Европи.

Концерт традиционално подржавају Кабинет предсједника РС, Влада РС, Министарство просвјете и културе РС и град Бањалука, те спонзори и донатори.

- Надам се да ће надлежне институције у наредном периоду имати снаге и воље да подрже оснивање прве културне институције из сегмента музичке умјетности и да ћемо сљедећи Новогодишњи концерт 2018. године изводити као јавна установа Бањалучка филхармонија - нада се Оташевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана