Банету Биљићу награда за фотографију Вива филм фестивала у Сарајеву

Срна
Банету Биљићу награда за фотографију Вива филм фестивала у Сарајеву

Соколац - Ученик соколачког Средњошколског центра “Василије Острошки” Бане Биљић добио је специјалну награду за фотографију на четвртом “Вива филм фестивалу” одржаном у Сарајеву, а филм “Трагом завичаја”, на којем је радио са друговима из школе, био је запажен.

Директор Средњошколског центра Мирослав Максимовић истакао је да су ученици ове школе учествовали у пројекту “Од идеје до реализације” и уз помоћ режисера “Вива школа филма” у мају снимили краткометражни документарни филм “Трагом завичаја”.

Према његовим ријечима, десетоминутни филм је четвртог дана фестивала добио веома позитивне оцјене у категорији туризам на овом интернационалном омладинском фестивалу документарног и кратког играног филма.

- Биљићева специјална награда за фотографију представља посебну част за Средњошколски центар јер се филм нашао у веома јакој конкуренцији са школама из великих градова, гдје млади имају далеко веће могућности да се рано упознају о савременим технологијама и филмској умјетности - рекао је Максимовић.

Он је додао да је ово запажено учешће на “Вива филм фестивалу” ученика из Сокоца показало да има талентованих младих људи у свим срединама и да их само треба на вријеме открити и дати им подршку за рад.

Биљић, који је на филму радио као камерман и директор фотографије, каже да му награда много значи јер себе у будућности види на пољу савремених технологија у раду са фото-објективом и камером.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана