Арсен Дедић је први позвао његову удовицу

Срна
Арсен Дедић је први позвао његову удовицу

Када је умро Момо Капор, Дедић је био први који је звао удовицу Љиљу Капор да јој изјави саучешће. До тада, ни Игор Мандић није успио да помири два друга.

Због колумни у "Политици" и бројних интервјуа Мома Капора су оптужили да је "хушкачки оријентисан". С друге стране његова пријатељица, новинарка Рада Станковић тврди другачије, да је имао потпуно разумијевање, и никада није ружно говорио о другима.

"Чак је правдао Арсена Дедића. Сјећам се тих разговора. Када би неко причао о њему, говорио је: 'Није њему лако бити Србин у Загребу (у овом тренутку).' Један Игор Мандић никада није прекидао контакт са њим."

А Арсеново и Момино пријатељство било је огромно, али не и веће од ратног вихора.

У почетку су се чули, чак би се Арсен шалио са њим: "Ако те сретнем, убит ћу те мучки, с лијеђа", и ниједан није вјеровао у то.

Било је то, каже један наш саговорник, њихово зезање. Касније је испало да је неко нешто рекао Арсену да је Мома рекао и тако се све прекинуло.

Никад није замјерио Арсену, и када је умро, Дедић је, свједоци кажу, био први који је звао удовицу Љиљу Капор да јој изјави саучешће.

"Јако га је погодио Момин одлазак." Али, до тада, био је тврд и чак ни покушај Игора Мандића, да Моми потпише ЦД, кантаутор је нијемо прескочио. "А Мома се увијек интересовао за Арсеново здравље", кажу.

Интересантно је и да је на тим његовим чувеним славама, на Светог Јована, било разноликог свијета, који не би нико други могао да окупи. Чак је и Зоран Ђинђић био на неколико слава код њега, кажу упућени.

"Заиста не постоји ваљда ништа забавније од тих његових слава", присјећа се Радмила Станковић.

"Овако сједи брат Радована Караџића, у једном ћошку, а у другом Горан Бреговић, у средини је турски амбасадор. Свако је имао уредно своје ћоше. И Брана Црнчевић и Матија Бећковић. А он би се само смијао и рекао: 'Раки, шта кажеш', а свако од нас је имао неко своје ћоше у које није хтио да иде", каже Радмила Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана