Arheološka postavka u Muzeju Semberije u novom ruhu

Lj. A.
Arheološka postavka u Muzeju Semberije u novom ruhu

Bijeljina - U Muzeju Semberije u Bijeljini završena je dugo planirana rekonstrukcija arheološke postavke.

Prema riječima direktora muzeja Momčila Koprivice radovi su počeli prošle godine, a sredstva za realizaciju ovog projekta izdvojilo je Ministarstvo civilnih poslova BiH po osnovu apliciranja na javni konkurs.

Koprivica je istakao da je u prvoj fazi za radove utrošeno oko 10.000 KM, dok su radovi u drugoj fazi koštali oko 27.000 maraka.

- U prvoj fazi završeni su radovi na novom osvjetljenju i vitrinama u kojima su smješteni izložbeni predmeti, dok smo u drugoj fazi tokom ove godine uradili sve one neophodne fine radove, koje posjetioci mogu da vide - rekao je Koprivica.

On je podsjetio da u ovoj postavci posjetioci mogu da pogledaju sve arheološke predmete pronađene od najstarijih vremena - od neolita preko rimskog doba do srednjeg vijeka i najnovije istorije na ovom području.

- Zahvaljujući ovom poslu broj posjeta muzeju je povećan. Imamo knjigu utisaka u koju se upisuju naši posjetioci i mogu reći da je 90 odsto komentara pozitivno, što govori da smo maksimalno angažovani u svom poslu i da smo na pravom putu - kazao je Koprivica.

U planu za narednu godinu je i rekonstrukcija etnološke i istorijske muzejske postavke.

Muzej Semberije ima tri stalne postavke - arheološku, etnološku i istorijsku. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana