Ansambl “Eudiates trio” i Dario Kos pobrali ovacije za tango i filmsku muziku

Srna
Ansambl “Eudiates trio” i Dario Kos pobrali ovacije za tango i filmsku muziku

Foča - Poznata ostvarenja tango i filmske muzike u neobičnom izvođenju ansambla “Eudiates trio” iz Istočnog Sarajeva, sa kojim je prvi put nastupio perkusionista Dario Kos, nagrađeni su ovacijama publike na koncertu u Studentskom domu u Foči.

Nikolina Čolović na violini, Vanja Danilović na harmonici i Sara Mičić na klaviru u prvom dijelu sinoćnjeg koncerta izvele su nekoliko laganijih tango i filmskih melodija, među kojima i kompozicije Astora Pjacole, koji se smatra najpoznatijim reformatorom tango muzike.

U drugom dijelu koncerta, djevojkama, koje su zajedno studirale na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, pridružio se Dario Kos, perkusionista iz Varaždina, a publika je uživala u bržim ritmovima poznatih melodija iz filmova “Nemoguća misija”, “Pirati sa Kariba”, “Mulen ruž”.

Koncert je završen legendarnom melodijom iz filma “Otpisani”.

Mimo najavljenog programa, publika je mogla čuti i kako u izvođenju violine, klavira i harmonike, pojačanih bubnjevima, zvuči poznati hit “Despasito”.

Član “Eudijates trija” Fočanka Vanja Danilović kaže da su nestandardan ansambl, te da im u aranžmanu i prilagođivanju kompozicija za tri instrumenta pomažu kompozitori Armen Škobalj, Đorđe Jovančić i Peđa Hart.

“Naš repertoar prvenstve čine tango kompozicije i muzika iz filmova, a večeras smo tu neku tango-filmsku monotoniju razbili terenutno najvećim hitom, pjesmom žDespasitož. Sudeći po reakcijam publike, bilo je uspješno”, rekla je Danilovićeva.

Neobično muzičko veče u Studentskom domu upotpunila je talentovana četrnaestogodišnja Fočanka, sopran Marija Stanić koja je u klavirskoj pratnji Veljka Mastila otpjevala i “Jednom u snu”, poznatu pjesmu iz Diznijevog crtanog filma “Trnoružica”, koju je komponovao Petar Ilič Čajkovski.

Koncert su, u susret Svjetskom danu muzike, koji se obilježava 21. juna, organizovali Studentski parlament Studentskog doma i Centar za kulturu i informisanje.

Direktor Studentskog doma Srđan Drašković kaže da kiša nije dozvolila da se koncert održi na otvorenom, ali da je bio više nego uspješan.

“Kompozicije su bile odsvirane na zanimljiv način i svi su mogli da uživaju, kako studneti, tako i građani Foče koji su odlučili da podijele vrijeme sa nama u Studnetskom domu”, rekao je Drašković.

Direktor Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović rekao je da će i ubuduće biti sličnih dešavanja u Studentskom domu.

“Planiramo pjesničke večeri, izložbe slika i druge sadržaje, da bi se studenti što više i što bolje uključili u društveni život Foče, da osjete da su dio nas”, rekao je Pantović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana