Андрићград: Одржан фестивал дјечијег фолклора

Срна
Андрићград: Одржан фестивал дјечијег фолклора

Андрићград - На Тргу Николе Тесле у Андрићграду одржан је 12. Међународни фестивал дјечијег фолклора, који је окупио 350 учесника из Словачке, Србије, Црне Горе, Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ.

“Фестивал је почео 15. априла и жељели смо да затварање буде у Андрићграду, а изузетна нам је част да смо данас овдје”, рекао је директор Фестивала Маринко Добраш.

Он је најавио да ће сљедеће године Фестивал у Андрићграду бити организован у још већем обиму.

Менаџер Андрићграда Ђорђије Шипчић рекао је да је велико задовољство бити домаћин Међународног дјечијег фестивала фолклора, који се ове године одржава у Андрићграду.

“Велики број учесника из разних земаља представио се на Фестивалу, а надамо се да ћемо и у будућности имати што више оваквих фестивала и културних дешавања”, истакао је Шипчић.

Он је рекао да овакви фестивали доприносе промоцији Андрићграда, јер је управо замисао и идеја Андрићграда да постане културни центар, који ће на најбољи начин промовисати културу, историју и традицију.

Члан Културно-умјетничког друштва “Младост” из Македоније Горги Топлев рекао је да је прелијепо искуство које носи из Андрићграда.

“Доживјели смо много лијепих тренутака, а уз то се много и дружимо и планирамо поново овдје доћи”, рекао је Топлев.

Овогодишњи Фестивал уврштен је у свјетски календар манифестација које обиљежавају 70 година од оснивања УНЕСКО-а и 45 година од оснивања Свјетске асоцијације фолклора која окупља 92 државе свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана