Andrićgrad: Izloženi ruski suveniri i rukotvorine

Srna
Andrićgrad: Izloženi ruski suveniri i rukotvorine

Andrićgrad - U Andrićgradu su izloženi ruski suveniri i rukotvorine, u okviru kulturne razmjene koja je dogovorena između Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji i Ambasade Rusije u BiH.

Natalija Njinković iz Rusije rekla je da su predstavljene rukotvorine iz cijele Rusije sa ciljem da se prikaže zanat kojim se bave Rusi i da se nešto od ovoga kupi, a da se ne putuje daleko.


"Ovdje smo predstavili oslikane drvene predmete, to je zanat star više od 300 godina. Oslikavamo broševe od drveta, a pravimo i predmete od kore breze jer ima ljekovita dejstva", dodala je Njinkovićeva.

Ona je dodala da bi u okviru ove razmjene trebalo da bude organizovana i turistička razmjena sa oblastima Centralne Volge i Sankt Peterburga, što će biti veoma zanimljivo.

"Andrićgrad je centar kulture i mi smo jako zadovoljni prijemom i sa svim što smo vidjeli ovdje. Ljudi su jako gostoljubivi, a posebno nam se dopadaju specijaliteti, među kojima su pečenje i kajmak", rekla je Njinkovićeva.

Ona je napomenula da u Višegradu ostaju četiri dana, te da će nakon toga posjetiti još sedam gradova u Republici Srpskoj, među kojima su Bijeljina i Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana