Александра Чворовић објавила књигу Украла ме Шумбаба: Модерна бајка о одрастању и љубави

Миланка Митрић
Александра Чворовић објавила књигу Украла ме Шумбаба: Модерна бајка о одрастању и љубави

Бањалука - Књижевница Александра Чворовић из Бањалуке објавила је нову, седму по реду, књигу "Украла ме Шумбаба", у издању подружнице Удружења књижевника Републике Српске.

Ово дјело, написано за најмлађе, једна је модерна бајка, препуна поука о одрастању, невољама, сновима и о љубави. Илустрације у књизи је радила Петра Полексић, а рецензент је Ружица Комар.

Комарева је дјело описала као цјеловиту композициону структуру, у којој се преплићу свакодневица и фантастика.

- Поступци ликова буде дјечју машту и мисаоност о мјерама за добро и зло, за ружно и лијепо, за критичку самоодговорност. Ова бајка, о одрастању дјетета уз самохрану мајку из градске савремене средине, поучава дјецу и одрасле - навела је Комарева.

Она је навела и значај усавршавања и његовања племените и несебичне љубави.

- Ивицама сна и јаве непредвидив је пут у стицању знања о себи и другима. Значајно је стално усавршавање у процесу васпитања, образовања, уз његовање племените несебичне љубави. Стваралаштво искључује насиље које производи ланчано насиље. Лепезирају поруке кроз ткање симболично-метафоричних нити свакодневне и фантастичне збиље, јаве и сна. Опсервирају о нејасним и јасним узроцима дјечјег бунта, насилног понашања, зависти која одводи злу. Против зла се бори љубављу, као што је мајчинска - додала је Комарева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана