Албинa Смајловић достојанствено дебитовала у Пучинијевој опери

А. М.
Албинa Смајловић достојанствено дебитовала у Пучинијевој опери

Бањалука - Глас сопрана Албине Смајловић један је од оних због којих публика, најчешће у Банском двору Културном центру, не штеди дланове, а ништа другачије није било ни у Фиренци, гдје је протеклог викенда достојанствено дебитовала у насловној концертној улози Пучинијеве опере "Сестра Анђелика" на Конзерваторијуму "Луиђи Керубини".

Сарадња и познанство са пијанисткињом Гајом Палесати, која се није двоумила када је Смајловићева у питању, била је пресудна за њен наступ у Фиренци.

Свеукупно носим лијепе утиске, али у тренуцима малодушности помислим да сам нека мјеста могла боље отпјевати, дати више. А можда и није малодушност већ здрава самокритичност. Реакције су биле веома фине, неке критике ми много значе, поготово од маестра Андреја Северија, који је с нама радио, јер су веома битне да управо дијелове у опери доведем у стање које ће задовољити и мене и све остале - испричала је Смајловићева за "Глас Српске" по повратку у Бањалуку.

Послије успјешног корака на европској сцени неки даљи планови, прича оперска пјевачица, су извјесни.

- Што се тиче концерта у Бањалуци, мислим да ће се десити у мају с драгом ми Дуњом Јанковић, али овај пут нешто мало другачије. То нека буде изненађење - најавила је талентована Смајловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана