Жељко Стјепановић о режији нове представе Студентском позоришту:Студентски павиљон препун смијеха

Александра Глишић
Жељко Стјепановић о режији нове представе Студентском позоришту:Студентски павиљон препун смијеха

Бањалука - Позоришна сцена у Бањалуци постаће богатија за нову представу захваљујући сарадњи Студентског позоришта и глумца Жељка Стјепановића.

Драмски текст "Морска со" Емила Бонева у Стјепановићевим рукама претворио се у "Студентски павиљон" који ће премијеру доживјети 11. септембра на Подрум сцени у Господској улици.

Стјепановићу, глумцу Народног позоришта Републике Српске, ово није прва режија, али истиче да му рад у Студентском позоришту представља посебно задовољство. 

- Умјетнички директор Студентског позоришта Александар Пејаковић и ја већ дуже вријеме смо планирали неки заједнички пројекат. Чини ми се да је "Студентски павиљон" права ствар за ово позориште јер је управо тема и проблематика студената најприкладнија за њихову сцену - рекао је Стјепановић.

Адаптирајући оригинални текст Емила Бонева, Стјепановић је радњу пребацио у садашње вријеме у Бањалуку.

- Прича прати младе људе из свих крајева Републике Српске који долазе у Бањалуку да студирају. На сцени ће оживјети њихове згоде и незгоде које се дешавају у два дана студентског живота - каже Стјепановић.

Осим занимљивог текста, редитеља мотивише и састав публике која долази у бањалучка позоришта.

- На извођењима представа нема много студената, а посебно не долазе организовано. Ово што ради Студентско позориште је одличан примјер како се привлачи млада публика - истиче Стјепановић.

Нада се да ће нова представа бити мамац управо за младе људе.

- Лијепо је када прођете Господском улицом и видите младе људи који улазе у простор Студентског позоришта који и није типично позоришни - казао је Стјепановић.

Почетак премијерног извођења најављен је за 20.30 часова, а представа траје 60 минута. 

Редитељ обећава много здравог хумора за све који дођу да гледају нову представу.

- "Студентски павиљон" је комедија и нема сумње да ће бити повода за смијех - каже Стјепановић.  

Тим

Дизајн сценског простора, избор костима и музике радио је Жељко Стјепановић. Глумачку екипу чине млади глумци Марко Вукосав, Александар Руњић, Тијана Јовановић и Маја Вујановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана