Завршен Пети фестивал дјечијег позоришта „Звоно“

Срна
Завршен Пети фестивал дјечијег позоришта „Звоно“

Зворник - Проглашењем побједника, подјелом награда и захвалница, у Зворнику је вечерас завршен Пети међународни фестивал дјечијег позоришта „Звоно“.

Најбољом представом проглашена је „Прасећа рокерско-еколошка бајка“ Дјечије сцене Трстеничког позоришта, у режији Милоша Милошевића.


Вељко Попић добио је награду „Звоно“ за најбољу мушку улогу у представи „Звездано дете“ Зворничког драмског позоришта, док је награду за најбољу женску улогу добила Милена Петровић у представи „Чими“ коју је извело Градско позориште Јагодина.

На затварању фестивала, који је почео у сриједу, 13. децембра, додијељене су награде и у другим категоријама.

Фуад Табучић добио је награду за режију представе „Баш челик“ Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“-Дјечије Сцене из Малог Црнића. Ова представа награђена је и за колективну игру.

Представа „Чими“ у извођењу Градског позоришта Јагодина награђена је за најбољу сценографију, док је представа „Звездано дете“ у извођењу Зворничког драмског позоришта награђена за најбољи сценски говор.

Награде је уручила београдска глумица Лидија Вукичевић која је оцијенила да је фестивал био веома успјешан и едукативан јер је свака представа имала поруке, прије свега васпитне.

„Награђена представа 'Прасећа рокерско-еколошка бајка' била је фантастична, прилагођена дјеци тог узраста. Глумци ове представе су се стварно трудили да направе нешто што је апсолутно њихово и заслужили су награду“, рекла је Вукичевићева, која је била и предсједник жирија.

На затварању фестивала додијељене су захвалнице Градској управи Зворник, Министарству спољних послова Србије-Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, те другим установама и институцијама које су помогле одржавање фестивала.

Организатор Петог међународног фестивала дјечијег позоришта „Звоно“ јесте Зворничко драмско позориште, а покровитељ Градска управа Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана