Završen Festival festivala: Amaterima iz Kule pet Zlatnih maski

Srna
Završen Festival festivala: Amaterima iz Kule pet Zlatnih maski

Trebinje - Predstava “Rodoljupci” ansambla Kulturnog centra iz Kule, po mišljenju stručnog žirija i publike, najbolje je ostvarenje 61. Festivala festivala koji je noćas završen u Trebinju.

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu, stručni žiri dvostruko je nagradio i Dragana Ostojića za režiju i rješenje scenskog prostora u ostvarenju pozorišta iz Kule, te glumce ovog ansambla Zorana Radulovića za najbolju mušku ulogu i Strahinju Šćekića za najbolju mušku epizodnu ulogu.


Zlatna maska za najbolju žensku ulogu na ovogodišnjem Festivalu festivala dodijeljena je Aleksandru Saši Stošiću za predstavu “Kokoška” Gradskog pozorišta Smederevska Palanka, a za najbolju žensku epizodnu ulogu Sanji Ćirović, glumici Bjelopoljskog pozorišta u predstavi “Mirovna misija”.

Dvije Zlatne maske pripale su Gradskom pozorištu Trebinje, Milici Jeremić za kostimografiju i Božidaru Bobu Vučuru za autorsku muziku u predstavi “Sluge”.

Za najbolju kolektivnu igru nagrađen je ansambl “Kaotis teatralis” Ludens teatra iz Koprivnice za predstavu “Ispod površine”.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija Jovica Pavić rekao je na zatvaranju smotre da su u proteklih sedam dana svjedočili ostvarenjima koja su se kretala od zahtjevnih zadataka i kreacija zrelih pozorišnih ansambala do domišljatih pozorišnim jezikom ispričanih priča, koje su svojstvene energiji i poletu mladosti, što je ovaj festival činilo uzbudljivim i zanimljivim.

Na smotri dramskih amatera u Trebinju predstavila su se pozorišta iz Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske, a organizovane su i izložbe, promocije knjiga, dramske radionice i pozorišni perfomansi./

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana