Zapažen nastup Banjalučkog studentskog pozorišta u Južnoj Koreji

D. K.
Zapažen nastup Banjalučkog studentskog pozorišta u Južnoj Koreji

Banjaluka - Banjalučko studentsko pozorište imalo je zapažen nastup na Internacionalnom festivalu pozorišta u gradu Čunčeonu u Južnoj Koreji.

Mnogobrojna festivalska publika, među kojom su bili i gosti iz Francuske, Rusije, Izraela i Koreje, toplo je pozdravila članice banjalučkog ansambla koje su izvele “Božanstvenu komediju”, svojevrsni srpsko-italijanski performans.

Predstava je odlično komunicirala s publikom i ispraćena je dugotrajnim aplauzima.

U okviru festivalskog programa banjalučki glumci su izveli i dva performansa na ulici i vidikovcu Čunčeona koji podsjeća na grčki Santorini. 

Direktor i režiser BSP-a Bojana Tomašević navela je da su direktnom komunikacijom sa ljudima na ulici kroz pokret i ples građanima Južne Koreje predstavili kulturu Republike Srpske kojom su svi prisutni, uključujući i mnoge turiste, bili očarani.

Iz direkcije festivala saopšteno je da su sa Studentskim pozorištem iz Banjaluke ostvarili izuzetno dobru kulturnu saradnju i da je to odličan znak prijateljstva između kultura Republike Srpske i ove azijske zemlje.

Pokrovitelj učešća Studentskog pozorišta na prestižnom svjetskom festivalu je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana