Запажен наступ Бањалучког студентског позоришта у Јужној Кореји

Д. К.
Запажен наступ Бањалучког студентског позоришта у Јужној Кореји

Бањалука - Бањалучко студентско позориште имало је запажен наступ на Интернационалном фестивалу позоришта у граду Чунчеону у Јужној Кореји.

Многобројна фестивалска публика, међу којом су били и гости из Француске, Русије, Израела и Кореје, топло је поздравила чланице бањалучког ансамбла које су извеле “Божанствену комедију”, својеврсни српско-италијански перформанс.

Представа је одлично комуницирала с публиком и испраћена је дуготрајним аплаузима.

У оквиру фестивалског програма бањалучки глумци су извели и два перформанса на улици и видиковцу Чунчеона који подсјећа на грчки Санторини. 

Директор и режисер БСП-а Бојана Томашевић навела је да су директном комуникацијом са људима на улици кроз покрет и плес грађанима Јужне Кореје представили културу Републике Српске којом су сви присутни, укључујући и многе туристе, били очарани.

Из дирекције фестивала саопштено је да су са Студентским позориштем из Бањалуке остварили изузетно добру културну сарадњу и да је то одличан знак пријатељства између култура Републике Српске и ове азијске земље.

Покровитељ учешћа Студентског позоришта на престижном свјетском фестивалу је предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана