U Prijedoru premijerno odigrana predstava “Laža i paralaža“

Srna
U Prijedoru premijerno odigrana predstava “Laža i paralaža“

Prijedor - Premijernim izvođenjem predstave „Laža i paralaža“ na tekst Jovana Sterije Popovića i u režiji Đurđe Tešić iz Beograda, ansambl Pozorišta Prijedor obilježio je „Evropsku noć teatra“.

Direktor ove ustanove kulture Zoran Baroš je nakon sinoćne premijere potvrdio da je ovo bila četvrta premijera u 65. sezoni, kojom se prijedorsko pozorište uključilo u akciju evropskih pozorišta.


„Po reakcijama publike nadam se da smo napravili jednu dobru predstavu koja će imati dug život i biti dugo gledana“, izjavio je Baroš.

Režiser Đurđa Tešić je izjavila da je zadovoljna urađenim poslom sa prijedorskim ansamblom sa kojim prvi put sarađuje.

„Jako sam zadovoljna jer je ipak ovo klasična komedija koja nema verbalni humor i u njoj nisu smešne replike već je sve samo na glumačkoj igri, mašti i zanatskom umeću i nikada niste sigurni da će publika da prepozna taj žanr, što se ovde, ipak, dogodilo“, rekla je Tešićeva novinarima nakon premijere, koja se nada da će nastaviti saradnju sa Pozorištem Prijedor.

Glumica Tatjana Binjaš Batoz, koja u predstavi igra Jelicu, izjavila je da je ona samokritična i da smatra da uvijek može bolje da odigra neku ulogu.

„Ipak, zadovoljna sam sa ovom premijerom, sa publikom, sa Đurđom i sa cijelom glumačkom ekipom. Čast mi je bila da glumim i vjerujem da će publika dolaziti još da gleda ovu predstavu“, rekla je Binjaševa dodajući da je bilo teško raditi predstavu na, za nju, nepoznatom dijalektu.

Ulogu Alekse u predstavi igra Dean Batoz koji je izjavio da je predstava bila i fizički zahtjevna.

„Riječ je o komediji karaktera koju smo mi malo ubrzali i po reakcijama publike vidimo da su ljudi zadovoljni, što se vidjelo i po aplauzu. Vjerujem da će predstava imati svoj život“, rekao je Batoz.

U predstavi igraju i Zlata Kogelnik, Siniša Vučićević, Srđan Knjeginjić i Zorica Jojić.

Prva repriza predstave zakazana je za srijedu, 22. novembra u Pozorištu Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana