Три „Витеза“ из Москве стигла у Бањалуку

Александра Глишић
Три „Витеза“ из Москве стигла у Бањалуку

Бањалука – Представа „Млијеко“ Бањалучког студентског позоришта у режији Слободана Перишића добила је награду „Сребрни витез“ на фестивалу „Златни витез“ у Москви.

Глумци овог позоришта Јелена Трепетова-Костић и Александар Ристановић освојили су награде „Златни витез“ на истом фестивалу. 

- Ово је највећи успјех Бањалучког студентског позоришта. Награда „Сребрни витез“ освојена је у конкуренцији малих форми. Јелена Трепетова-Костић награђена је за улогу Мајке у представи „Млијеко“, а Александар Ристановић за улогу Лефтериса у истој представи - саопштено је из Студентског позоришта.

Ристановићу је ово трећа награда на фестивалима, а Студентском позоришту укупно седма на фестивалима одржаним у Јајцу, Бањалуци и у Москви.

У представи „Млијеко“ играју и Бојан Колопић и Смиљана Маринковић.

Директор Бањалучког студентског позоришта Бојана Томашевић каже да ансамбл носи дивно искуство из Москве и да им је драго што се са наградама враћају у свој град.

Александар Ристановић истиче да је управо култура један од најбољих путева „да истински дотакнете људе, да помогну, да подрже неку идеју“.

- Мислим да је улагање у културу нешто што се исплати. То је добар улог. Увјерен сам да једно овакво путовање којим представљамо град и повезујемо се са људима врло значајно за културу града, али и нама јер је ово искуство које нас држи, мотивише - рекао је Ристановић.

Чланови Бањалучког студентског позоришта били су јуче на пријему код предсједника Скупштине града Бањалука Зорана Талића са којим су разговарали и о проблемима са којима се сусрећу, као и могућностима да им се помогне да те проблеме превазиђу.

Талић је рекао да је град изразито поносан на рад и достигнућа овог позоришта, које се показало као расадник одличних глумачких кадрова. Он сматра да су културни радници попут чланова ансамбла овог позоришта једни од најбољих амбасадора града.

Болесно друштво

- Наша представа говори о болесном друштву које проглашава болесним онога ко не испуњава очекивања, ко се не понаша по утврђеним правилима, размишља другачије, на свој начин. Са друге стране, наш јунак и те како осјећа болест окружења. Поставља се питање патологије „нормалности“ - рекао је раније редитељ Слободан Перишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана