Stoto izvođenje Gospođe ministarke u februaru

Aleksandra Glišić
Stoto izvođenje Gospođe ministarke u februaru

Banjaluka - Jubilarno, stoto izvođenje predstave "Gospođa ministarka" sa Svetlanom Bojković u naslovnoj ulozi biće u februaru na sceni Narodnog pozorišta RS u Banjaluci.

Direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković kaže da će u januaru početi sa pripremama za jubilarno izvođenje predstave koju je po komediji Branislava Nušića režirala Milica Kralj.

- Nastavak sezone definitivno će biti u znaku domaćih pisaca i dogovorili smo saradnju sa dva velika majstora režije u regionu, Kokanom Mladenovićem i Jugom Radivojevićem - najavio je Novaković.

Premijera predstave koju će po tekstu Željka Stjepanovića režirati Jug Radivojević biće trećeg marta, a riječ je o praizvedbi. 

- Posebno nam je drago što ćemo na sceni dobiti predstavu rađenu po tekstu našeg glumca Željka Stjepanovića. To je jedan vrlo dobar izbor teksta, a na taj način ispunjavamo obavezu Narodnog pozorišta RS, da radimo praizvedbe domaćih autora - kaže Novaković napominjući da predstava još nema naziv.

U drugoj polovini maja sljedeće u nacionalni teatar Srpske doći će reditelj Kokan Mladenović koji će na veliku scenu

postaviti tekst Nebojše Romčevića.

 - Publika će dobiti dvije nove priče na velikoj sceni u prvoj polovini sljedeće godine, a najveći značaj je upravo u činjenici da će oba teksta doživjeti praizvedbu u našem pozorištu - kazao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana