Slađana Zrnić najbolja glumica na festivalu u Skoplju

Srna
Slađana Zrnić najbolja glumica na festivalu u Skoplju

Banjaluka - Glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić rekla je Srni da joj nagrada za najbolju glumicu, koju je dobila na Festivalu komedije u Skoplju, mnogo znači jer dolazi od kompetentnog i objektivnog žirija.

Zrnićeva je istakla da je neponovljiv i neopisiv osjećaj igrati pred makedonskom publikom, koja je oslobođena svih predrasuda i velikih očekivanja.

"Iako smo imali otežavajuću okolnost da predstavu koja je intimnijeg karaktera igramo na otvorenoj sceni, na kraju nas je publika pozdravila ovacijama i višeminutnim aplauzom", rekla je Zrnićeva koja je nagradu dobila za ulogu Gine u predstavi "Ožalošćena porodica" Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Nikole Pejakovića.

Ona je dodala da su reagovanje publike i smijeh u određenim segmentima predstave dokazali da su prevaziđene sve barijere, pa i jezičke.

Zrnićeva je izrazila zadovoljstvo gostoprimstvom u Skoplju kojim su Makedonci, kako je rekla, potvrdili da su predivni ljudi i izuzetni domaćini.

Ističući da Narodno pozorište Republike Srpske ima sjajne predstave i glumce, što potvrđuju i osvojene nagrade u prethodnom periodu, Zrnićeva je navela da bi tih nagrada bilo i više kada bi se više sredstava uložilo u njihovo učešće na većim pozorišnim festivalima.

"Zbog loše ekonomske situacije nismo u mogućnosti da pravimo produkcijski jače predstave, niti da negdje gostujemo, pa se na različite načine dovijamo kako da otputujemo", rekla je Zrnićeva.

Slađana Zrnić je najboljom glumicom proglašena na Četvrtom međunarodnom festivalu komedije "Gola mesečina 2017" koji je održan u Skoplju od 19. do 26. juna, u organizaciji Teatra komedije Skoplje.

U obrazloženju nagrade navedeno je da je Zrnićeva nagrađena zbog besprekornog vladanja scenom i atmosferom u predstavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana