Слађана Зрнић најбоља глумица на фестивалу у Скопљу

Срна
Слађана Зрнић најбоља глумица на фестивалу у Скопљу

Бањалука - Глумица Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић рекла је Срни да јој награда за најбољу глумицу, коју је добила на Фестивалу комедије у Скопљу, много значи јер долази од компетентног и објективног жирија.

Зрнићева је истакла да је непоновљив и неописив осјећај играти пред македонском публиком, која је ослобођена свих предрасуда и великих очекивања.

"Иако смо имали отежавајућу околност да представу која је интимнијег карактера играмо на отвореној сцени, на крају нас је публика поздравила овацијама и вишеминутним аплаузом", рекла је Зрнићева која је награду добила за улогу Гине у представи "Ожалошћена породица" Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Николе Пејаковића.

Она је додала да су реаговање публике и смијех у одређеним сегментима представе доказали да су превазиђене све баријере, па и језичке.

Зрнићева је изразила задовољство гостопримством у Скопљу којим су Македонци, како је рекла, потврдили да су предивни људи и изузетни домаћини.

Истичући да Народно позориште Републике Српске има сјајне представе и глумце, што потврђују и освојене награде у претходном периоду, Зрнићева је навела да би тих награда било и више када би се више средстава уложило у њихово учешће на већим позоришним фестивалима.

"Због лоше економске ситуације нисмо у могућности да правимо продукцијски јаче представе, нити да негдје гостујемо, па се на различите начине довијамо како да отпутујемо", рекла је Зрнићева.

Слађана Зрнић је најбољом глумицом проглашена на Четвртом међународном фестивалу комедије "Гола месечина 2017" који је одржан у Скопљу од 19. до 26. јуна, у организацији Театра комедије Скопље.

У образложењу награде наведено је да је Зрнићева награђена због беспрекорног владања сценом и атмосфером у представи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана