Šamčki satiričari nastupili na Varoš festu

Srna
Šamčki satiričari nastupili na Varoš festu

Kotor Varoš - Satirično pozorište "Bibac" iz Šamca izvelo je predstavu "Jesen stiže, ružo moja" u okviru drugog dana Festivala omladinskih pozorišta "Varoš fest" u Kotor Varošu.

U predstavi mladi glumci, uglavnom učenici Srednje škole "Nikola Tesla" iz Šamca, prikazuju stari seoski običaj kada su momci dolazili kod djevojaka na prela.


"Ovo je šesto izvođenje predstave i uvijek nailazimo na pozitivno reagovanje publike, prije svega zbog činjenice da se ovaj način udvaranja i pregovaranja o bračnom životu pomalo zaboravlja", rekao je režiser predstave Milan Božić.

Božić ističe da su prvi put u Kotor Varošu i da će saradnja sa Amaterskim dramskim pozorištem "Jovan Sterija Popović" biti nastavljena i naredne godine.

"Ovaj festival iz godine u godinu postaje brend Kotor Varoša i sa zadovoljstvom ćemo dolaziti na poziv domaćina, koji će biti naši gosti naredne godine na našem festivalu", dodao je Božić.

"Varoš fest" nastavlja se sutra predstavom "Draga Jelena Sergejevna" u izvođenju Dramskog studija "Maske" iz Kostajnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana