Резултати конкурса Невид театра за оригиналне драмске текстове 14. марта

Срна
Резултати конкурса Невид театра за оригиналне драмске текстове 14. марта

Бањалука - Резултати јавног конкурса бањалучког Невид театра за оригиналне драмске текстове, у оквиру пројекта “Образовање кроз игру”, биће објављени 14. марта.

Резултати конкурса, спроведеног у оквиру заједничког пројекта УН под називом “Дијалог за будућност: Промовисање друштвене кохезије и разноликости у БиХ”, биће објављени на интернет страници пројекта www.obrazivanjekrozigru.com.

Културне разноликости у БиХ главна су тема драмских текстова младих аутора из Бањалуке, Брчког, Зенице, Горње Каменице, Невесиња, Кисељака, Јабланице, Високог, Градишке и Јајца који су писали и о проблемима образовног система и реформи образовања БиХ.

Из Невид театра су саопштили да ће најбоље текстова изабрати вишеструко награђиван драмски писац и директор Драме Народног позоришта у Београду Тања Шљивар, која ће од 28. до 30. марта у Бањалуци на драматуршким радионицама са изабраним ауторима анализирати текстове, истраживати и усавршавати њихово знање.

Одабрани драмски текстови потом ће бити повезани у текстуалну цјелину на основу које ће настати интерактивна образовна представа за дјецу узраста од три до 11 година.

Та представа ће бити извођена у више градова у БиХ до краја августа.

Невид театар је независна професионална театарска трупа основана 2009. године у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана