Птице најбоље на Варош фесту

Срна
Птице најбоље на Варош фесту

Котор Варош - Представу "Птице" полазника истоименог омладинског глумачког кампа, која је вечерас премијерно изведена у Котор Варошу, публика је прогласила за најбољу представу на трећем Фестивалу омладинских позоришта "Варош фест".

Представа је настала у омладинском глумачком кампу "Птице", који је у Котор Варошу одржан од 25. до 31. октобра у оквиру пројекта "Љубав према глуми - љубав према људима", који Дом културе "Мирослав Миро Пејовић" реализује уз подршку Амбасаде САД.


Текст Аристофанове комедије "Птице" за ову прилику адаптирао је Велимир Драгољевић, а полазници кампа - млади глумци почетници припремали су је под стручним надзором режисера Новице Богдановића.

"Представа почива на духовитим и ироничним метафорама и симболима утопије, те на сценским призорима радикалног ескапизма, као бијега од тегобне друштвене реалности", истакао је Драгољевић.

Мјешовити ансамбл БиХ, састављен од полазника кампа из Котор Вароша, Бањалуке, Мостара, Јајца, Зенице и Нове Биле, кроз игру птица и њихових крила постигао је жељену метафору.

"Исто као што су људи одувијек имали потребу да савладају нешто важно, тако смо и ми градили на сцени нову савремену причу, кроз паралелу између плеса и птица", нагласио је Драгољевић.

"Варош фест", који је вечерас завршен, заједнички су организовали Дом културе "Мирослав Миро Пејовић" и Јавна установа Центар за културу, спорт и информисање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана