Прњавор: Премијера представе “Изволите у бајку са Пепељугом”

Срна
Прњавор: Премијера представе “Изволите у бајку са Пепељугом”

Прњавор - Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Прњавор извела је пред домаћом публиком премијерно представу “Изволите у бајку са Пепељугом”, рађену према тексту Љубивоја Ршумовића.

Режисер представе Бранкица Радоњић рекла је Срни да су чланови прњаворског аматерског позоришта поносни на то да, уз бројне ауторе према чијим су дјелима радили представе, од сада стоји и велико име српске књижевности за дјецу Љубивоја Ршумовића.

Она је нагласила да представу бајковитом од првог до посљедњег тренутка чине изузетни сценски елементи, богати костими, балске хаљине.

“Као и свака представа са којом се ухватимо у коштац, и ова је била велики изазов јер сам, као режисер, одлучила да представа има и елементе мјузикла, а додатно смо жзакомпликовалиж кореографијама”, рекла је Радоњићева и додала да је кореографије за сва три бала из бајке о Пепељуги урадио професионални плесач Светислав Савановић из Плесног клуба “Ритам”.

Радоњићева, која је и умјетнички руководилац “Просвјетине” Драмске сцене, изразила је увјерење да ће овом представом бити настављена репутација овог позоришта као доброг позоришта за дјецу.

Представа “Изволите у бајку са Пепељугом” изведена је у оквиру Четврте позоришне ревије “Прњавор и пријатељи”.

Наредне сриједе позоришној публици у Прњавору представиће се Драмска група Медицинске школе из Добоја са представом “Нада”.

Ревију ће 28. новембра затворити монодрама Срећка Марчете из Новог Града под називом “Признај друже Стари”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана