Прњавор: Одиграна представа Седам снежана и патуљак

Прњавор: Одиграна представа Седам снежана и патуљак 22.02.2018 23:14 | Срна

Прњавор - Глумци омладинског ансамбла Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Прњавора извели су вечерас пред домаћом публиком представу "Седам Снежана и патуљак", насталу по тексту Тодета Николетића.

Руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић рекла је да ова представа даје нову перцепцију класичне бајке "Сњежана и седам патуљака".

"Покушали смо да направимо модернији приступ, са модернијом музиком, режијом, што је наишло на одличан пријем код малишана. Сви смо свјесни да бајка никада неће изаћи из моде, али је потребно пратити трендове и у позориште увести дух савремености. На тај начин ће и 'живот' представе бити дужи и квалитетнији" , рекла је Радоњићева Срни.


Она је напоменула да су овом представом у прњаворском аматерском позоришту ушли у петнаесту годину постојања.

"За нас је 2018. веома важна година јер требало је одржати континуитет од 15 година рада, расти са квалитетом и бројем чланова. У марту ћемо поводом свјетског дана позоришта за нашу публику припремити посебан програм, којим ћемо обиљежити овај јубилеј", рекла је Радоњићева.

Током марта у просторијама Центра за културу неколико дана посјетиоци ће имати прилику погледати хронолошку изложбу плаката представа "Просвјетине" Драмске сцене. У оквиру обиљежавања годишњице рада биће уприличена и изложба позоришних костима, презентација досадашњег рада кроз слику и ријеч и нова позоришна представа - мјузикл "Већ виђено".

Аматерско позориште у Прњавору тренутно има четрдесетак чланова, распоређених у три старосне групе - малишани, дјечији и омладински ансамбл.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица