Prijedorska glumica Tatjana Binjaš-Batoz gostuje u Banjaluci: Laža i paralaža veliki izazov

Snežana Tasić
Prijedorska glumica Tatjana Binjaš-Batoz gostuje u Banjaluci: Laža i paralaža veliki izazov

Prijedor - Rad na svakoj predstavi koju sam radila bio je zahtjevan jer ako se zalažete maksimalno, onda to mora biti i naporno. Tako je bilo i sa predstavom "Laža i paralaža", gdje sam prvi put sarađivala sa rediteljkom Đurđom Tešić, što mi je bila čast.

Rekla je ovo mlada glumica Tatjana Binjaš-Batoz, članica ansambla Pozorišta Prijedor, koja u predstavi "Laža i paralaža", rađenoj po tekstu Jovana Sterije Popovića, tumači lik Jelice.

Prijedorska predstava gostuje 17. februara na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, a premijerno je odigrana prije tri mjeseca. Tatjana Binjaš-Batoz priča da je ova predstava za nju predstavljala veliki izazov.

- Već nakon druge ili treće probe rediteljka i ja smo se razumjele. Ona je od početka bila zadovoljna mojim radom. Poteškoća je bio drugačiji dijalekt na kojem smo radili predstavu, to je bio veliki zalogaj. Dolazio nam je lektor Radovan Knežević, profesor sa banjalučkog i beogradskog univerziteta, ali sam na kraju dobila pohvale od njega, što sam doživjela kao veliki plus - istakla je Binjaš-Batoz.

Naglašava da joj nastup pred banjalučkom publikom mnogo znači.

- Pred svaki nastup u Banjaluci imam dodatnu tremu, ali pozitivnu jer su tu ipak profesionalci i meni znači njihovo mišljenje, šta treba da popravim, na čemu treba da radim i velika mi je čast što igram tamo. To neće biti prvo gostovanje u Narodnom pozorištu RS, igrali smo više predstava kao što su "Ženidba", "Grobnica za Borisa Davidoviča", "Feničanke" i uvijek mi je čast da igram tamo - kazala je Binjaš-Batoz.

U predstavi "Laža i paralaža" igraju i Dean Batoz, Zlata Kogelnik, Siniša Vučićević, Srđan Knjeginjić i Zorica Jojić.

Glumački i bračni par

- Dean i ja živimo pozorište u našoj kući i velika smo podrška jedno drugom. Kad god imam neki problem i ne znam gdje griješim, on je tu stručniji i uvijek se na njega mogu osloniti. A, opet, trudim se da sama predložim neko rješenje reditelju, da tragam za nečim boljim - kaže Tatjana Binjaš-Batoz o braku sa Deanom Batozom, glumcem Pozorišta Prijedor.

Da sve bude u čast glume, pobrinuli su se zajedno, jer su odlučili da se vjenčaju na pozorišnoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana