Премијером представе Терапија почела 65. сезона у Позоришту Приједор

Срна
Премијером представе Терапија почела 65. сезона у Позоришту Приједор

Приједор - Нова позоришна сезона у Позоришту Приједор отворена је вечерас премијером представе "Терапија", школе глуме приједорског Драмског студија "Живко Десница".

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош рекао је да је ово пета генерација школе глуме која се показала као најхомогенија и најталентованија група младих људи жељних да крену глумачким стазама.


"Ми покушавамо да радом кроз омладински драмски студио подстакнемо неке талентоване младе људе да данас-сутра пробају на упишу академију и да нам се једног дана врате као школовани глумци", објаснио је Барош.

Глумац и водитељ школе Деан Батоз истакао да је презадовољан утиском који су млади глумци оставили на сцени.

"Дјеца су испунила сва наша очекивања, задивили нас и доказали да Позориште Приједор може рачунати на те младе људе", рекао је Батоз.

Једна од глумица у представи Дана Полетан рекла је да јој је велика част што је дио вечерашње приче и да је дуг аплауз публике показао колико су добар посао урадили.

Она је додала да је као ученик четвртог разреда гимназије уписала школу глуме, јер намјерава да упише Академију драмских умјетности.

Полазницима школе глуме Драмског студија "Живко Десница" директор Зоран Барош уручио је књигу Иве Андрића "На Дрини ћуприја", те је за почетак наредне године најавио рад ових младих људи на новој представи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана