Premijera “Šumske čarolije” u Dječijem pozorištu RS

Glas Srpske
Premijera “Šumske čarolije” u Dječijem pozorištu RS

Banjaluka - Već bogata scena Dječijeg pozorišta Republike Srpske dobila je još jedan zlatnik na svom repertoaru, komad „Šumska čarolija“ koji će sutra u 19 časova premijerno zasijati na daskama ovog teatra.

Predstava je rađena po motivima priča i pjesama Branka Ćopića , autor dramatizacije je Slaviša Radan, a adaptaciju i režiju potpisuje Željko Kasap.

Uloge su povjerene  glumcima Saši Terziću, Draganu Vučiću, Željku Milićeviću, Snežani Milidrag i Zorani Šuman, koja uz reditelja, Željka Kasapa, pozajmljuje i glas pojedinim likovima.

- Kad sam bio uzrasta kao naša publika koja će gledati ovu predstavu, nije bilo interneta, kablovske televizije sa stotinama crtanih filmova i ostalih čuda modernog vremena. Igrali smo se u potrazi za dobrom pričom – čarolijom, kao živa vatra u našoj predstavi. Imao sam drugara koji je znao najljepše priče... Zvao se Branko Ćopić. Moja mašta i junaci njegovih priča učinile su da mi dug put od djetinjstva do danas, dok vam ovo pišem, bude ljepši i lakši. Naučio sam, kao što je i pouka ove naše predstave – da su porodica, dom i iskreno prijateljstvo najvažniji u životu. Hvala Branko, na svim lijepim pričama – zato ovu predstavu posvećujem tebi – poručio je reditelj.

Za vizuelni identitet predstave pobrinuo se tim iz Dječijeg pozorišta RS, tako da su scenografija i slikarski radovi djelo Berine Šuščević, kostimograf je Jelena Savić, a idejno rješenje maski i lutaka radio je Zoran Bjelošević.

Kompozitor, po prvi put u Dječijem pozorištu RS je Nebojša Aleksić, a korepetitor Milica Stijepić, dok koreografiju potpisuje dugogodišnji saradnik Dječijeg pozorišta RS, Miljka Brđanin. Autor plakata za predstavu je Miloš Despenić. Predstava je namijenjena  za djecu uzrasta od četiri i više godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana