Представом Ждрепци отворен Варош фест

Срна
Представом Ждрепци отворен Варош фест

Котор Варош - Представом "Ждрепци" театра "Харлекин" из Словеније вечерас је почео четврти фестивал омладинских позоришта "Варош фест".

Ријеч је о комедији рађеној по мотивима текста Стевана Копривице, а у режији Новице Богдановића.


"Представа је лепршава комедија о два несташна умировљеника у старачком дому. ЕУ је захватила криза и људи се сналазе на различите начине да преживе", рекао је Богдановић.

У представи играју словеначки глумци Нено Муждека и Митја Крањц /Цицко и Мицко/, који покушавају да зараде отварајући врућу линију за забаву.

"Необичне и смијешне ситуације и бриљантна игра двојице словеначких глумаца, гдје нема језичке баријере, није оставила равнодушном ни которварошку публику", истакао је Богдановић.

"Варош фест" биће настављен сутра када ће млади глумци домаћег аматерског драмског позоришта "Јован Стерија Поповић" премијерно извести представу "Ничим изазвани".

Овогодишњи "Варош фест" трајаће до 28. октобра и на њему ће наступити више од стотину музичара и младих глумаца из Словеније, Србије и БиХ.

Фестивал организују Дом културе "Мирослав Миро Пејовић" из Котор Вароша и Центар за културу, спорт и информисање, а улаз је бесплатан за све представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана