Представа „Океан“ заживјела на сцени

Снежана Тасић
Представа „Океан“ заживјела на сцени

Приједор - Представа „Океан“ изведена је премијерно на сцени Позоришта Приједор, а млади приједорски глумци заједно са колегама из италијанског града Трента радили су под будним оком редитеља Паола Вићентинија.

Представа је постављена у сарадњи умјетника из Приједора и  Трента, а ријеч је о пројекту „Позоришна радионица за младе“, која је намијењена публици узраста од 15 до 25 година. Пројекат реализује Хуманитарно међународно удружење „Програм“.

Потпредсједница овог удружења Кристина Бертоти каже да је циљ радионице био креативно изражавање младих кроз глуму као инструмент за упознавање и откривање себе, зближавање са другима, дружење, као и изражавање својих осјећања и потреба.

- Овај пројекат траје већ двије године и у почетку су многи били скептични, али сада с поносом можемо рећи да је овај пројекат успјешан у свим сегментима, да је показао сву креативност младих људи и да језичке баријере нису препрека за сарадњу - истакла је Бертотијева.

Она додаје да је прва умјетничка креација групе младих из Трента и Приједора била представа „Ромео и Јулија“, а да је ова година била у знаку припреме новог пројекта.

Група коју чини шест младих из Трента, предвођена глумцем, режисером и водитељем радионице Паолом Вићентинијем, боравила је у Приједору од 24. до 30. јула.

Они су у Центру „Сунце“ заједно са колегама из Приједора радили на припреми позоришне представе „Океан“.

- Представа је метафора живота, а говори о бродолому, односно о групи људи који покушавају да преживе на плутајућем сплаву - рекао је Вићентини.

Комад је крајем августа премијерно приказан у Тренту, а затим и у мјестима Матарело и Лавис у покрајини Тренто.

Приједорској премијери присуствовао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, као и бројне званице из јавног и културног живота града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана