Pozorište Jazavac odigralo predstavu u Oslu

Srna
Pozorište Jazavac odigralo predstavu u Oslu

Oslo - Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banjaluke odigralo je sinoć u prijestonici Norveške Oslu pozorišnu predstavu "Cijelo tijelo tu me boli", u režiji Nikole Pejakovića.

Glumac Ljubiša Savanović rekao je Srni da je predstava u Oslu prvi korak u uspostavljanju saradnje banjalučkog pozorišta i Srpskog društva "Ras" iz ovog norveškog grada.


On je izrazio nadu da će u Norveškoj gostovati i druga pozorišta iz Republike Srpske.

"U trenucima kada smo kao narod prilično razjedinjeni i podijeljeni po raznim ideologijama i vjerovanjima mislimo da je potrebno da ostavimo iza sebe sve naše ideološke podjele i međusobna izbjegavanja i pokušamo da se upoznamo i družimo na jedan moderaniji način koji će biti u skladu sa 21. vijekom i okruženju u kojem živimo", rekao je Srni Bojan Rakonjac iz Srpskog društva "Ras" u Oslu, koje je bilo organizator gostovanja banjalučkih umjetnika u norveškoj prijestonici.

Srpko društvo "Ras" osnovano je u Oslu u avgustu 2010. godine radi očuvanja srpske kulture, duha i tradicije, kao i povezivanja i razvijanja prijateljstava i međusobne saradnje srpskog i norveškog naroda, ali i svih onih ljudi koji prijateljstvo prema Srbima iskreno osjećaju i žele da njeguju.

Gradsko pozorište "Jazavac" osnovano je u Banjaluci 2006. godine kao neprofitna organizacija sa ciljem da postane pozorište jasnog i prepoznatljivog identiteta, prije svega kroz vlastitu produkciju i prikazivačku djelatnost, a zatim i kroz ostale programske djelatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana