„Podvala“ podiže zavjesu Festivala malih scena i monodrame Srpske u Istočnom Sarajevu

   „Podvala“ podiže zavjesu Festivala malih scena i monodrame Srpske u Istočnom Sarajevu 28.11.2017 07:19 | Agencije

Istočno Sarajevo - Međunarodni 22. festival malih scena i monodrame Srpske biće otvoren 5. decembra u Istočnom Sarajevu izvođenjem predstave „Podvala“ Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Riječ je o komadu Milovana Glišića, koji je režirala Đurđa Tešić i koji je već osvojio publiku, ali i žirije na drugim festivalima.

Selektor festivala Ljubo Božović kaže da će publika moći da vidi pet pozorišnih predstava i četiri monodrame koje će učestvovati u takmičarskom dijelu.

Osim „Podvale“, biće odigrane i predstave „Budala na večeri“ Narodnog pozorišta iz Tuzle, „Koštana“ Slavija teatra iz Beograda, „Malo blago“ Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke i „Prah“ u koprodukciji Šabačkog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Beograda.

Najavljene su i monodrame „Ljubav na leskovački način“ u kojoj igra Vesna Anđelković, „Dr Feler“ koju režira i u kojoj igra Dragan Boža Mihajlović. Pred publikom će se naći i autorski projekti Stevana Šerbedžije i Mladena Radovanovića „Suvišan čovek“ i „Sudnica“ Aleksandra Ristanovića.

Predstave i monodrame ocjenjivaće stručni žiri u sastavu Predrag Bjelošević, Miljan Vuković i Vitomir Mitrić.

I ove godine biće dodijeljene četiri festivalske nagrade: za najbolju predstavu, najbolju monodramu, najboljeg glumca i najbolju glumicu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica