„Подвала“ подиже завјесу Фестивала малих сцена и монодраме Српске у Источном Сарајеву

Агенције
„Подвала“ подиже завјесу Фестивала малих сцена и монодраме Српске у Источном Сарајеву

Источно Сарајево - Међународни 22. фестивал малих сцена и монодраме Српске биће отворен 5. децембра у Источном Сарајеву извођењем представе „Подвала“ Народног позоришта Републике Српске.

Ријеч је о комаду Милована Глишића, који је режирала Ђурђа Тешић и који је већ освојио публику, али и жирије на другим фестивалима.

Селектор фестивала Љубо Божовић каже да ће публика моћи да види пет позоришних представа и четири монодраме које ће учествовати у такмичарском дијелу.

Осим „Подвале“, биће одигране и представе „Будала на вечери“ Народног позоришта из Тузле, „Коштана“ Славија театра из Београда, „Мало благо“ Градског позоришта „Јазавац“ из Бањалуке и „Прах“ у копродукцији Шабачког позоришта и Народног позоришта из Београда.

Најављене су и монодраме „Љубав на лесковачки начин“ у којој игра Весна Анђелковић, „Др Фелер“ коју режира и у којој игра Драган Божа Михајловић. Пред публиком ће се наћи и ауторски пројекти Стевана Шербеџије и Младена Радовановића „Сувишан човек“ и „Судница“ Александра Ристановића.

Представе и монодраме оцјењиваће стручни жири у саставу Предраг Бјелошевић, Миљан Вуковић и Витомир Митрић.

И ове године биће додијељене четири фестивалске награде: за најбољу представу, најбољу монодраму, најбољег глумца и најбољу глумицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана