Почињу „Дани Малог позоришта Душко Радовић„

А. Г.
Почињу „Дани Малог позоришта Душко Радовић„

Бањалука - „Дани Малог позоришта 'Душко Радовић'„ почињу данас у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци, а публика ће моћи погледати три представе.

Комедија за младе и одрасле „Поп Ћира и поп Спира“ у режији Јовице Павића биће изведена вечерас у 18 часова.

Сутра у 10 и 12 часова дјецу основношколског узраста очекује надалеко познати „Плави чуперак“ у режији Сандре Родић-Јанковић, а у четвртак ће најмлађу публику развеселити представа „Циркус Марио и Нета“ у режији Драгослава Тодоровића.

Док су у истоименом роману „Поп Ћира и поп Спира“ у првом плану сукоби између родитеља, у овој представи у фокусу су односи између младих. Приказани у духу поетског реализма, они иницирају вјечне теме одрастања као што је сукоб између младалачких идеала, заноса и снова насупрот амбицијама, конвенцијама и очекивањима које од младих има провинцијска средина.

Са жељом да младима приближи све чари прве љубави, али и да одгонетне њихове страхове, надања и патње, поезијом коју је написао „вечити дечак са седим чуперком на глави“ који истински познаје оне који више нису „шмркавци“ али ни сасвим одрасли, представа „Плави чуперак“ на савремен начин прати одрастање и судбину једне генерације.

Представа „Циркус Марио и Нета“ је ода марионети, њеној љепоти, суптилности и изражајним могућностима. У првом плану су циркуске тачке, акробације, плес по жици, жонглирање...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана