Отворен Театар фест “Петар Кочић”

Срна
Отворен Театар фест “Петар Кочић”

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић отворила је вечерас у Бањалуци Театар фест “Петар Кочић” на коме ће бити изведено осам представа позоришних ансамбала из Српске и иностранства.

Тривићева је истакла да је пут умјетности и стваралаштва најбољи за приближавање и упознавање народа, успостављање сарадње и добре комуникације.

“Радује ме што Народно позориште Републике Српске 22. пут отвара врата Театар фесту који ће и ове године представити нову магију позоришта под слоганом жИсторија и легендаж и путем ње нека од најзначајнијих професионалних остварења из наше земље и окружења”, рекла је Тривићева новинарима.

Она је навела да ће на Театар фесту, осим позоришних ансамбала из региона, бити и позориште из Санкт Петербурга, отварајући на тај начин врата новој сарадњи у савременом изразу позоришне умјетности.

“Значај овог фестивала је у афирмацији позоришног стваралаштва, у представљању најбољих и умјетнички најрелевантнијих сценских остварења из домаће и међународне продукције, која доприносе промоцији нових и остварених културних вриједности на међународној сцени”, додала је Тривићева.

Директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић нагласио је да ће на Театар фесту учествовати најбољи позоришни ансамбли из региона.

“Сви који дођу у Народно позориште Републике Српске неће отићи разочарани и остати равнодушни, јер је фестивал нешто најбоље што је створено на језику који разумијемо у овом региону”, рекао је Новаковић.

Он је напоменуо да ће Бањалука и Република Српска бити добар домаћин учесницима ове кулутурне манифестације.

Театар фест почео је премијером представе “Школа за жене” Народног позоришта Републике Српске.

Културна манифестација трајаће до 8. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана