Otvoren Međunarodni festival pozorišta za djecu Banjaluka 2018

Srna
Otvoren Međunarodni festival pozorišta za djecu Banjaluka 2018

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević ocijenio je da je 17. Međunarodni festival pozorišta za djecu “Banjaluka 2018” jedna od najznačajnijih manifestacija kulture u Srpskoj.

“Ovo je jedna od najvažnijih manifestacija kulture jer svake godine prikaže na desetine pozorišnih predstava, napravi susret nekoliko hiljada djece i povede ih u njihov svijet mašte”, rekao je Malešević, proglasivši Festival otvorenim.


Selektor Festivala Predrag Bjelošević, koji je izrazio zadovoljstvo što će banjalučka publika i ove godine imati priliku da uživa u lutkarskim predstavama visokog kvaliteta.

Dobrodošlicu brojnoj publici i gostima iz Kine, Poljske, Hrvatske, Crne Gore, Gvatemale, Turske, Srbije, BiH i Rusije poželjela je i direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković.

Ona je najavila da će večeras biti prikazana predstava “Prodavnica igračaka” Gradskog pozorišta Podgorica.

Prema njenim riječima, na programu Festivala sutra su predstave “Vanda Lavanda” Gradskog kazališta lutaka iz Rijeknj, “Prijateljstvo” Kanikula lutaka iz Gvatemale, “Zmaj”, Državnog lutkarskog pozorišta Slive iz Bugarske i “Ljepotica i zvijer” Stivalaćo teatra iz Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana