Одиграна монодрама “Лаура, молим те” у ГП “Јазавац”

Д. К.
Одиграна монодрама “Лаура, молим те” у ГП “Јазавац”

Бањалука - Монодрама “Лаура, молим те” глумца Николе Ракочевића, инспирисана “Канцонијером” Франческа Петрарке, спровела је својеврсни експеримент на сцени Градског позоришта “Јазавац” у Бањалуци. Циљ експеримента је да у савременим лабораторијским условима дође до сазнања и одговора на питања: Како данас изгледа љубав? Каква је Лаура?

Никола Ракочевић игра једину недигиталну улогу док тумачи човјека који у данашње вријеме дигиталног отуђења, огромне самоће и усамљености пролази кроз лични пакао заљубљености, разума, страсти и сумње - у својој соби.

Поред њега, веома важне улоге у сценском експерименту играју велики видео-бим у улози најважније ствари у животу савременог човека, музичка миксета и у улози Лауре - “Фејсбук” профил најпознатије српске реперке Иване Рашић, познатије као Сајси Ем Си.

Како сам каже у једном интервјуу, “из страха да будемо повређени или из неке лењости, ми живимо тај сурогат живота”.

Инспирација за овај комад је дошла преко књиге Милана Мрђе “Кнзниер”.

- Идеја је кренула од тога, Милан Мрђа и Бобан Ђуричић су имали идеју да направе представу по Милановој књизи “Кнзниер”, која је иначе настала по угледу на Петрарку. Милан је покушао да кроз поезију сагледа неког младог Петрарку данас и ту неку врсту платонске љубави - казао је Ракочевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана