„Nušićev optimalan broj“ najbolja predstava festivala

Srna
„Nušićev optimalan broj“ najbolja predstava festivala

Trebinje - „Nušićev optimalan broj“, koprodukcijski projekat pozorišta „Maska“ iz Šapca i Kulturne scene „Male stvari“ iz Trebinja, proglašen je za najbolju predstavu 12. Interdifesta Dani malih stvari „Trebinje 2017“.

Prema odluci stručnog žirija, za najbolju glumicu festivala proglašena je Slađana Zrnić iz Gradskog pozoršta „Jazavac“ iz Banjaluke, a najbolji glumac festivala je Ivan Tomašević iz šabačke Scene „Maska“, koji je glumio u predstavi „Nušićev optimalan broj“.


Tomašević je istakao da je velika čast dobiti nagradu i dodao da je svaki festival veoma značajan i za glumce i za grad.

Umjetnički direktor festivala Željko Milošević ocijenio je festival veoma uspješnim.

„Imali smo četiri dobre festivalske noći, tokom kojih su prikazane četiri predstave i dvije monodrame. Ovakav festival je potreban Trebinju“, rekao je Milošević i zahvalio svima koji su pomogli da se održi festival.

Specijalna nagrada pripala je mladoj glumici Eni Radovanović iz Kruševca, koja je sinoć zatvorila festival Dani malih stvari monodramom „Da sam ja pozorište“.

Festival Dani malih stvari „Trebinje 2017“ je tokom trajanja okupio dramske umjetnike iz Beograda, Kruševca, Šapca, Banjaluke i Trebinja.

Pokrovitelj 12. Interdifest Dani malih stvari je Grad Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana