Novi Grad: Odigrana predstava “Palata smijeha”

Srna
Novi Grad: Odigrana predstava “Palata smijeha”

Novi Grad - Dramski studio “Maske” iz Kostajnice odigrao je večeras u Novom Gradu predstavu “Palata smijeha”, koja je dio programa Festivala pozorišnog stvaralaštva.

Glumica Maja Nikolić rekla je da je ova predstava, koja je rađena po tekstu i u režiji Ognjena Bogdanović, izvođena pet puta.

“Glavni motiv je pobjeda dobra nad zlom, a neke od osobina koje promoviše predstava su da djeca budu dobra, vedra i da pomažu jedni drugima”, rekla je Nikolićeva.

U predstavi, koja je je projekat podržan od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, glumi devet glumaca Dramskog studija “Maske”.

“Palata smijeha” je komedija sa elementima mađioničarskih vještina u kojoj igraju Ines Kahvić, Maja Nikolić, Milena Milašin, Ana Đenadija, Radislav Kosijer, Predrag Lukić, Vera Nikolić i Sara Vukojević.

U takmičarskom dijelu šestog Festivala pozorišnog stvaralaštva je i predstava “Kako nasmijati princezu” Dramske scena Srpskog prosvjetnog kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora, koja je na programu u petak, 31. avgusta.

Festival pozorišnog stvaralaštva, koji organizuje teatar “Scena”, uz podršku Kulturno-obrazovnog centra i opštine Novi Grad, završava se u subotu, 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana