Narodno pozorište Republike Srpske radi novu predstavu: Naši dani oštra kritika društva

Aleksandra Glišić
Narodno pozorište Republike Srpske radi novu predstavu: Naši dani oštra kritika društva

Banjaluka - Narodno pozorište Republike Srpske počelo je da radi na novoj predstavi "Naši dani" koju po tekstu Željka Stjepanovića režira Jug Radivojević.

Prva proba održana je u ponedjeljak uveče, a premijera je najavljena za 3. mart na velikoj sceni Narodnog pozorišta RS.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta RS Aleksandar Stojković kaže da je veoma važno što je riječ o praizvedbi teksta Željka Stjepanovića.

- Narodno pozorište RS trudi se da u toku sezone ima bar jednu praizvedbu. Tekst je jako dobar, oštra kritika stanja u društvu, kulturi i u pozorištima uopšte. Reditelj Jug Radivojević je poslije prvog čitanja ocijenio da je to savremeni Nušić i tekst mu se odmah dopao - rekao je Stojković.

Tekst je, dodaje, prvo pisan za TV seriju, pa je Željko Stjepanović napravio pozorišni komad.

- Tekst "Naši dani" bio je drugoplasiran na našem konkursu, sa preporukom da se postavi na scenu. Osnovni razlozi zbog kojih sam se odlučio da ovaj tekst stavim na repertoar su što je domaći pisac, praizvedba i kvalitet djela. Duhovita priča koja ukazuje na ozbiljne probleme koji danas postoje u društvu - ističe Stojković.

U brojnoj glumačkoj ekipi su Ljubiša Savanović, Miljka Brđanin, Željko Erkić, Radenka Ševa, Danilo Kerkez, Ognjen Kopuz, Nataša Perić, Maja Vujanović, Goran Jokić...

Uloge su povjerene i Dragoslavu Medojeviću, Vladimiru Đorđeviću, Vedrani Mačković, Bojanu Kolopiću, Rok Radiši, Gordani Milinović. Prvi put na sceni Narodnog pozorišta RS pojaviće se dječak Nikola - Kolja Erceg.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana