Музичка прича на радост публике Дјечијег позоришта Републике Српске

Александра Глишић
Музичка прича на радост публике Дјечијег позоришта Републике Српске

Бањалука - Поучна прича о превазилажењу разлика "Нисмо сви летачи", коју је по тексту Марија Ћулума и Милана Гајића режирао Игор Тешић, одушевила је публику у Дјечијем позоришту Републике Српске.

Представа, чији је главни јунак пингвин Жорж који, стицајем околности, доспијева међу птице летачице, премијерно је изведена у петак увече. Главну улогу тумачи Драган Вучић, а у глумачкој екипи су и Ђурђа Вукашиновић, Александар Бланић, Свјетлана Андрић, Драган Бањац, Божана Бијелић, Снежана Милидраг, Ана Анђелић и Слободан Перишић.

Малишани су уживали у авантури пингвина Жоржа, којег у почетку птице одбацују, јер је другачији. Међутим, својим хуманим чином он постаје херој међу птицама.

Музику за комад "Нисмо сви летачи" радио је професор Младен Матовић.

- Након краће паузе проузроковане неким другим, неумјетничким обавезама, било ми је заиста право задовољство и слободно могу рећи уживање писати ауторску музику и намјенске текстове за сонгове представе "Нисмо сви летачи". Веома инспиративан драмски предложак, у комбинацији са сјајном ауторском и глумачком екипом, морао је уродити плодом и на крају смо, по мом мишљењу, добили истовремено забавну и поучну представу за дјецу. Најважније од свега су одличне реакције малишана након премијере, јер ипак то радимо за њих и због њих - рекао је Матовић.

Сценски покрет и кореографију радила је Ана Тешић. За сценографију је била задужена Берина Шушчевић, а за маске и лутке Зоран Бјелошевић. Представа је намијењена дјеци предшколског узраста и нижих разреда основне школе - од четири до десет година.

Ревија

Ревија најљепших представа у Дјечијем позоришту РС траје од 24. фебруара до 4. марта. Представа "Маша и медо" на репертоару је данас у 18 часова. Улазнице за све представе на ревији коштају три марке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана