Lut fest u Istočnom Sarajevu: Radoslav Lazić živio za teatar

Srna
Lut fest u Istočnom Sarajevu: Radoslav Lazić živio za teatar

Istočno Sarajevo - Omaž Radoslavu Laziću, o čijem je životu, radu i lutkarskom stvaralaštvu govorio pozorišni kritičar Vojislav Vujanović održan je u okviru Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest 2017" u Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu.

Vujanović je podsjetio da je za Lazića teatar bio životno opredjeljenje i istakao da je posjedovao fascinantnu obaviještenost o svemu što se zbivalo u svijetu u pozorišnoj umjetnosti.

- To ga je opredijelilo da našem čitaocu omogući da se susretne sa izvornim stvaralaštvom najznačajnijih svjetskih teoretičara lutkarstva, da omogući neposredno suočavanje preko djela prevedenih sa mnogih jezika. To je druga komponenta stvaralačkog nagona Radoslava Lazića -  naveo je Vujanović.

Lazić je režirao pedesetak dramskih djela na scenama Beograda, Zagreba, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice, Niša, Banjaluke, Varaždina, Kumanova, Leskovca, Sombora, Vršca, Pančeva.

Prije ovog događaja u srijedu uveče, posvećenog Laziću u takmičarskom dijelu programa izveden je komad "Luda šuma" iz Slovenije. Juče su mališani uživali u predstavama "Bajka o sreći" iz Mostara i "Crvenkapa" iz Estonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana