Ljubiša Savanović glumac u Narodnom pozorištu Republike Srpske:Svi će se prepoznati u predstavi Naši dani

Aleksandra Glišić
Ljubiša Savanović glumac u Narodnom pozorištu Republike Srpske:Svi će se prepoznati u predstavi Naši dani

Banjaluka - Publika će sjajno reagovati na predstavu "Naši dani", jer će se prepoznati u ovom komadu, koji je veoma aktuelan. Sve koji dođu da je pogledaju očekuje oštra satira iz pera glumca Narodnog pozorišta RS, našeg prvaka Željka Stjepanovića.

Riječi su ovo glumca Ljubiše Savanovića, koji u svojoj matičnoj kući, Narodnom pozorištu Republike Srpske, tumači glavnu ulogu u novoj predstavi.

Stjepanovićev komad režira beogradski reditelj Jug Radivojević, a premijera je najavljena za 3. mart na velikoj sceni.

- Meni je povjerena uloga upravnika pozorišta, koji je slika i prilika današnjih "uspješnih menadžera", koji se stranačkom direktivom postavljaju u javna preduzeća i ustanove koji se dijele kao plijen nakon izbora. Kakav upravnik, takvo i pozorište - kaže Savanović, koji je publici poznat po brojnim ulogama na sceni Narodnog pozorišta RS, ali i Gradskog pozorišta "Jazavac".

Do sada je imao priliku da igra različite likove u raznim žanrovima, a tekst predstave "Naši dani" ocjenjuje kao vrlo kvalitetan.

- Željko Stjepanović napisao je jedan vrlo duhovit, ali istovremeno i opor tekst, koji se bavi našim društvom. U tekstu sjajno secira sve probleme koji nas okružuju i bavi se suštinskim problemima: negativnom selekcijom, odlaskom mladih ljudi, javašlukom i neradom, na koji smo već navikli i uzimamo ga kao normalan, raslojavanjem društva na prebogate i one koji nemaju šta da jedu - ističe Savanović.

Praizvedba

Riječ o praizvedbi teksta Željka Stjepanovića. Tekst "Naši dani" bio je drugoplasiran na konkursu u Narodnom pozorištu RS, sa preporukom da bude postavljen na scenu.

Reditelj Jug Radivojević okupio je brojnu glumačku ekipu, koju osim Ljubiše Savanovića čine i Miljka Brđanin, Željko Erkić, Radenka Ševa, Danilo Kerkez, Ognjen Kopuz, Nataša Perić...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana