Ljubavne intrige oživjele na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske

Aleksandra Glišić
Ljubavne intrige oživjele na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske

Banjaluka - „Ljubavni život Marka molera“ naziv je predstave koja je premijerno izvedena na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, a publika je odlično prihvatila ovu priču.

  Komad „Soboslikar“ Donalda Čerčila bio je izazov za Željka Stjepanovića koji je režirao „Ljubavni život Marka molera“, a prvo izvođenje u nedjelju uveče proteklo je uz smijeh i aplauze.

Glumačku ekipu čine Miljka Brđanin, Snježana Mišić i Željko Erkić, a predstava je rađena u produkciji Udruženja za razvoj dramske umjetnosti Cvrčak. U središtu priče su vječita pitanja muško-ženskih odnosa i ljubavne intrige.

- Za ovu predstavu sam dopisao neke segmente u smislu likova i drugačijeg rasporeda i čini mi se da smo dobili jednu hit komediju. Igraju glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske i napravili su odlične uloge - kaže Željko Stjepanović.

Glumica Miljka Brđanin zadovoljna je prvim reakcijama publike.

- Zabavili su se i uživali u prvom izvođenju predstave „Ljubavni život Marka molera“ koje je ispraćeno sa mnogo smijeha. Ovo je priča o prevarenoj ženi i njenoj borbi da zadrži svog čovjeka... To je priča mog lika, Jovanke Trubić - rekla je Brđanin dodajući da joj je drago što sarađuje sa Udruženjem „Cvrčak“, ali i kolegama Željkom Stjepanovićem, Snježanom Mišić i Željkom Erkićem.

Prva repriza predstave najavljen je za 13. decembar.

„Ljubavni život Marka molera“ je drugi projekat Udruženja za razvoj dramske umjetnosti „Cvrčak“, koje je počelo da radi prošle godine. Pri projekat ovog udruženja je bila nagrađivana monodrama „Molitva, o životu Petra Kočića“, a početkom sljedeće godine trebalo bi izaći i sa svojim trećim projektom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana