Komedija svakodnevne tragedije nasmijala publiku u Gradišci

Milan Vujić
Komedija svakodnevne tragedije nasmijala publiku u Gradišci

Gradiška - Neobična priča o prijateljstvu čovjeka koji je ostao bez posla i pasa iz obližnjeg parka, pretočena je u predstavu "Kumovi" u režiji Luke Kecmana, koja je u četvrtak premijerno izvedena na sceni gradiškog Kulturnog centra u izvođenju Grad pozorišta iz Gradiške.

Gromoglasan aplauz publike, koja je salu ispunila do posljednjeg mjesta, dokaz je da su glumci, prvenstveno Grad pozorišta u Gradišci Admir Mešić i Draško Vidović, i te kako na visini zadatka, ali i da je kulturna scena u ovom gradu podignuta na jedan viši nivo.

U glumačkoj ekipi su i banjalučki glumci Renata Agostini, Miljka Brđanin i Velimir Blanić, a sve je vješto uigrano pod palicom režisera Kecmana. Mnogobrojnu publiku ovaj komad je nasmijao, ali isto tako i zamislio, te poslao poruku da kumstvo i prijateljstvo treba njegovati, a ne tražiti razlog za rušenje odnosa među ljudima.

Kecman je izrazio očekivanje da će se dobar glas o premijeri predstave u Gradišci daleko čuti i da će "Kumovi" biti izvedeni pred publikom brojnih gradova u Srpskoj i regionu.

- Ovi ljudi su dokazali da Gradiška kao grad treba da ima pozorišnu scenu i istrajaćemo u tome, strpljivi smo. Osluškujemo sve ono što se dešava znajući kakva je situacija kada je u pitanju kulturna scena, ali mi istinski želimo da se u Gradišci desi pozorište - naglasio je Kecman.

Direktor i glumac Grad pozorišta Admir Mešić je istakao da je po prvim utiscima prezadovoljan predstavom "Kumovi", što je pokazala i puna sala i publika, koja je uživala tokom predstave.

- Mislim da će ovo biti najbolja predstava do sada. Pred nama su još dva izvođenja ove godine, a naredne planiramo da je izvedeno i pred beogradskom publikom Zvezdare teatra - istakao je Mešić.

Pored istinskih ljubitelja pozorišnog izraza iz Gradiške i Banjaluke, premijeri je prisustvovao i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković, načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, kao i mnogi drugi predstavnici javnog i kulturnog života RS.

Poruka

Predstava je posvećena izgubljenim ljudima koji su svoje utočište našli na nekim drugim mjestima, a ne u svom domu. Ova komedija svakodnevne tragedije, po tekstu Dušana Kovačevića, govori na drugačiji način o današnjici u kojoj je čovjeku bliži pas nego čovjek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana