Комедија свакодневне трагедије насмијала публику у Градишци

Милан Вујић
Комедија свакодневне трагедије насмијала публику у Градишци

Градишка - Необична прича о пријатељству човјека који је остао без посла и паса из оближњег парка, преточена је у представу "Кумови" у режији Луке Кецмана, која је у четвртак премијерно изведена на сцени градишког Културног центра у извођењу Град позоришта из Градишке.

Громогласан аплауз публике, која је салу испунила до посљедњег мјеста, доказ је да су глумци, првенствено Град позоришта у Градишци Адмир Мешић и Драшко Видовић, и те како на висини задатка, али и да је културна сцена у овом граду подигнута на један виши ниво.

У глумачкој екипи су и бањалучки глумци Рената Агостини, Миљка Брђанин и Велимир Бланић, а све је вјешто уиграно под палицом режисера Кецмана. Многобројну публику овај комад је насмијао, али исто тако и замислио, те послао поруку да кумство и пријатељство треба његовати, а не тражити разлог за рушење односа међу људима.

Кецман је изразио очекивање да ће се добар глас о премијери представе у Градишци далеко чути и да ће "Кумови" бити изведени пред публиком бројних градова у Српској и региону.

- Ови људи су доказали да Градишка као град треба да има позоришну сцену и истрајаћемо у томе, стрпљиви смо. Ослушкујемо све оно што се дешава знајући каква је ситуација када је у питању културна сцена, али ми истински желимо да се у Градишци деси позориште - нагласио је Кецман.

Директор и глумац Град позоришта Адмир Мешић је истакао да је по првим утисцима презадовољан представом "Кумови", што је показала и пуна сала и публика, која је уживала током представе.

- Мислим да ће ово бити најбоља представа до сада. Пред нама су још два извођења ове године, а наредне планирамо да је изведено и пред београдском публиком Звездаре театра - истакао је Мешић.

Поред истинских љубитеља позоришног израза из Градишке и Бањалуке, премијери је присуствовао и министар просвјете и културе РС Дане Малешевић, министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић, начелник општине Градишка Зоран Латиновић, као и многи други представници јавног и културног живота РС.

Порука

Представа је посвећена изгубљеним људима који су своје уточиште нашли на неким другим мјестима, а не у свом дому. Ова комедија свакодневне трагедије, по тексту Душана Ковачевића, говори на другачији начин о данашњици у којој је човјеку ближи пас него човјек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана