Комад по дјелима Момчила Настасијевића настаје у бањалучком НАСТеатру

Александра Глишић
Комад по дјелима Момчила Настасијевића настаје у бањалучком НАСТеатру

Бањалука - Позориште НАСТеатар, јединствено по томе што чува успомену на великана српске књижевности, обогатиће репертоар представом "Прича о писцу причи".

Млади глумац Иван Перковић, један од оснивача позоришта, драматизовао је и објединио двије Настасијевићеве приповијетке "Прича о мишу који је волео свет" и "Свилени љубичасти конац", а он потписује и режију нове представе.

Глумачку екипу осим Перковића чине Ђурђа Вукашиновић и Татјана Димитријевић. 

- Реч је о фантастичној причи, у којој Настасијевић пореди однос писца према свом делу са односом родитеља према свом детету. Приче траже од писца да их пусти у свет, а он их убеђује да су још младе, да не сме да их пусти саме. Ово је поучна представа о одрастању - рекао је Перковић.

Матична сцена НАСТеатра је у Горњем Милановцу, гдје ће 6. октобра на манифестацији "Дани Настасијевића" премијерно бити изведена "Прича о писцу причи". Премијера у Бањалуци, гдје ово позориште такође има сцену, биће крајем октобра.

Перковић тумачи лик Момчила Настасијевића, а у улози двије приче појавиће се Вукашиновићева и Димитријевићева.

- Ђурђа је бањалучкој публици добро позната по многобројним улогама у свом матичном Дјечијем позоришту Републике Српске и другим театрима у Бањалуци. Татјана је један од оснивача НАСТеатра, а публика је може гледати у представама Позоришта на Теразијама и Опере и театра "Мадленијанум" у Београду - каже Перковић.

Истиче да новом представом која је настала на основу двије једине приповијетке за дјецу које је Настасијевић написао желе да репертоар прилагоде свим генерацијама.

Од глуме до продукције

- Веома је захтевно режирати и играти у једној представи, а још радити и драматизацију. Ипак, често све то заједно радим, а још када се дода и продукција, има баш много посла. Ипак, најважније је да се представа заврши и да буде квалитетна - каже Иван Перковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана