Jazavac u Jazavcu osvježava scenu

Aleksandra Glišić
Jazavac u Jazavcu osvježava scenu

Banjaluka - Umjetnički tim Gradskog pozorišta "Jazavac" u Banjaluci vrijedno radi i tokom ljeta, pa u ovom teatru spremaju novi komad koji najavljuju kao veoma interesantan.

- Iako je ljetnja pauza što se tiče igranja predstava za publiku, početkom jula počeli smo rad na novom projektu radnog naziva "Jazavac u Jazavcu", koji će u svakom pogledu biti nešto novo i osvježavajuće na pozorišnim repertoarima u našem gradu - najavila je glumica Dragana Marić koja je jedan od osnivača Gradskog pozorišta "Jazavac".

Osim toga, tim ovog pozorišta priprema i Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 09" koji će biti održan u oktobru.

- Na ovogodišnjem "Zapletu" želimo da obradujemo našu publiku sa nekoliko novih programa koji će se odvijati u okviru samog festivala. Vjerujemo da će te sadržaje publika s radošću podržati i prihvatiti. Pored gostujućih predstava iz regiona, a za koje smatramo da su najbolja ostvarenja u protekloj godini, očekuju nas sada već tradicionalni razgovori s poznatim glumačkim imenima - najavila je Marićeva.

Novina na festivalu biće program "Iz daleke Banjaluke", a "Zaplet" će predstaviti u drugim gradovima i mjestima širom Republike Srpske.

- Takođe, u ljetnoj pauzi radimo na obezbjeđivanju boljih uslova, kako za glumce, tako i za publiku. Zahvaljujući nekolicini ljudi koji su nam pomogli da klimatizujemo salu, sezona u "Jazavcu" trajala je mjesec duže, a počeće mjesec ranije, za razliku od prethodnih godina - rekla je Marićeva podsjećajući da su nedavno u okviru pozorišta pokrenuli i Gradski hor "Jazavac".

Prvi javni nastupi hora predviđeni su za jesen.

- Vođeni voljom, željom za napretkom i zadovoljavanjem interesa publike svih uzrasta, do kraja sezone planiramo vrlo zanimljivu predstavu za tinejdžere, predstavu na večernjoj sceni za odrasle i još mnogo interesantnih projekata - kaže Marićeva.

Škola glume

- U toku je upis u Studio "Jazavac", školu glume i govora, koji je otvoren do kraja avgusta. Već prve sedmice septembra  počinjemo sa časovima sa starim i novim članovima Studija - kaže Dragana Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana