Јазавац у Јазавцу освјежава сцену

Александра Глишић
Јазавац у Јазавцу освјежава сцену

Бањалука - Умјетнички тим Градског позоришта "Јазавац" у Бањалуци вриједно ради и током љета, па у овом театру спремају нови комад који најављују као веома интересантан.

- Иако је љетња пауза што се тиче играња представа за публику, почетком јула почели смо рад на новом пројекту радног назива "Јазавац у Јазавцу", који ће у сваком погледу бити нешто ново и освјежавајуће на позоришним репертоарима у нашем граду - најавила је глумица Драгана Марић која је један од оснивача Градског позоришта "Јазавац".

Осим тога, тим овог позоришта припрема и Међународни фестивал младог глумца "Заплет 09" који ће бити одржан у октобру.

- На овогодишњем "Заплету" желимо да обрадујемо нашу публику са неколико нових програма који ће се одвијати у оквиру самог фестивала. Вјерујемо да ће те садржаје публика с радошћу подржати и прихватити. Поред гостујућих представа из региона, а за које сматрамо да су најбоља остварења у протеклој години, очекују нас сада већ традиционални разговори с познатим глумачким именима - најавила је Марићева.

Новина на фестивалу биће програм "Из далеке Бањалуке", а "Заплет" ће представити у другим градовима и мјестима широм Републике Српске.

- Такође, у љетној паузи радимо на обезбјеђивању бољих услова, како за глумце, тако и за публику. Захваљујући неколицини људи који су нам помогли да климатизујемо салу, сезона у "Јазавцу" трајала је мјесец дуже, а почеће мјесец раније, за разлику од претходних година - рекла је Марићева подсјећајући да су недавно у оквиру позоришта покренули и Градски хор "Јазавац".

Први јавни наступи хора предвиђени су за јесен.

- Вођени вољом, жељом за напретком и задовољавањем интереса публике свих узраста, до краја сезоне планирамо врло занимљиву представу за тинејџере, представу на вечерњој сцени за одрасле и још много интересантних пројеката - каже Марићева.

Школа глуме

- У току је упис у Студио "Јазавац", школу глуме и говора, који је отворен до краја августа. Већ прве седмице септембра  почињемо са часовима са старим и новим члановима Студија - каже Драгана Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана