Градско позориште „Јазавац“ „Новогодишњим чизмицама“ донијело радост и смијех

Александра Глишић
Градско позориште „Јазавац“ „Новогодишњим чизмицама“ донијело радост и смијех

Бањалука – Представом „Новогодишње чизмице“ у режији Александре Спасојевић бањалучко Градско позориште „Јазавац“ обогатило је репертоар што је посебно обрадовало најмлађу публику.

Ријеч је о представи која је премијерно изведена у сриједу увече на Јуху сцени на радост бројних малишана који су испунили салу до посљедњег мјеста.

Спасојевићева је улоге повјерила младим глумцима, студентима бањалучке Академије умјетности Кристини Шиканић, Наташи Остојић, Сенаду Милановићу и Лазару Петровићу.

У улози Дједа Мраза појавио се познати глумац Народног позоришта Републике Српске Драгослав Медојевић.

„Новогодишње чизмице“ представљају духовиту новогодишњу причу о двије сестре, Анчици и Милици, које се у вјечном дуелу одрастања посвађају једне вечери око чизмица. Упркос савјетима њиховог оца, пријатеља Меде и Зеке, да сестре не смију да се свађају, да треба да се воле, оне до краја остају тврдоглаве и истрајне у својим тврдњама и поступцима. Оне ризикују и да пропусте долазак Нове године и поклоне Дједа Мраза.

У празничним данима сестре ће морати да науче лекцију да нису увијек у праву и да друге људе треба да прихвате онаквим какви јесу не покушавајући да их промијене.

Умјетнички директор Градског позоришта „Јазавац“ Љубиша Савановић подсјећа да је ово прва премијера у новој позоришној сезони на Јуху сцени.

- И овај пут смо у представи ангажовали младе колеге који су заиста показали велику вољу и дисциплину и направили су сјајне улоге. Одлучили смо се за ову представу која има племениту поруку - рекао је Савановић напомињући да ће Јуху сцена у децембру бити у знаку ове представе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана